Infos / Educație / Edus Academy

|

21.04.2021

Ce este și cum a apărut EDUS Academy, platforma care își propune să schimbe percepția asupra carierei didactice

Facebook Linkedin

EDUS este cea mai performantă platformă de organizare, evaluare, comunicare și suport în activitatea școlară, oferind soluții eficiente de management educațional. Platforma Edus.ro asigură atingerea performanței maxime în trei arii: educația elevilor, colaborarea cu părinții și organizarea internă. 

Online e mai ușor.

Avantaje? Gestionarea fluxului operațional în școală, dar și a formării profesionale a cadrelor didactice cu experiență sau în devenire, în format asincron și accesibil tuturor. 

Oricare ar fi contextul de desfășurare a claselor, nevoia unei structuri ușor de accesat de oriunde a crescut considerabil. Astfel, ca rezultat al cererilor venite din partea școlilor ce utilizeaza deja platforma Edus, a apărut Edus Academy, un modul ce cuprinde cursuri de inițiere în utilizarea de bază a calculatorului care să acopere noțiuni simple, de la ce este internetul și adresa de email și până la utilizarea unor platforme mai complexe de management al învățării (LMS - learning management systems). 

Uite 5 lucruri prin care Edus Academy aduce plus valoare și generează impact în sistemul educațional, dovedind utilitatea sistemelor digitale de ultimă oră și a instrumentelor inovatoare în atingerea performanței școlare.

1.     Ajută la construirea unui framework al performanței

Edus Academy aduce, în plus, tocmai această platformă de tip LMS, care poate fi accesată de orice cadru didactic de oriunde și în orice moment al zilei:

  • Platformele de tip LMS sunt utilizate de foarte mult timp în companii și organizații comerciale pentru managementul formării personalului, care de multe ori este în locații diferite, iar costurile de deplasare și cazare pentru un curs față în față pot fi prea mari. 
  • Programele de tip LMS pot deservi foarte bine nevoi de formare de bază, iar cursurile desfășurate în format fizic să fie organizate doar în situații strict necesare. Cursurile în format fizic sunt absolut necesare în continuare deoarece elemente de limbaj verbal, non verbal și paraverbal se pierd prin învățarea exclusiv online și asincron. 

Ce îți oferă acum Edus Academy, în plus față de programele didactice ale universităților:

  • cursuri pe teme complementare, de inițiere în cunoașterea conceptelor și terminologiei de bază sau de aprofundare a programelor formale, pe teme neacoperite. 
  • cursurile adaptate la nevoile practice din procesul de predare-învățare, nevoi în special create de contextul educațional în continuă transformare.  
  • cursuri accesibile oricui-oriunde în format de tip e-learning modular 
  • cursuri ce se adresează nu doar cadrelor didactice, ci oricărei persoane care dorește să devină trainer sau formator, în afara cadrului de învățământ formal, pornind de la premisa că predarea și învățarea, în orice domeniu, presupun o mare responsabilitate și asumarea unei pregătiri profesionale didactice temeinice.
  • selecție avizată a cursurilor care să deservească nevoile didactice din mediul educațional românesc.

Transformare digitală

Transformarea digitală este un proces care nu trebuie să sperie, ci să ajute la îmbunătățirea sistemului educațional. Prin digitalizare, educația devine mai accesibilă, la îndemână, iar lucrurile devin transparente și performante. #ÎmpreunăTransformămEducația.

Află mai multe

2. Asigură self-managementul performanței pentru profesori 

Beneficiile pentru tine, ca profesor sunt, în principal, legate de accesibilitatea și flexibilitatea în atingerea obiectivelor de formare cum ar fi: 

  • gestionarea cu succes a provocărilor reale de la clasa prin dobândirea unor abilități practice concrete cu ajutorul cursurilor Edus Academy.
  • eliminarea barierelor de formare pentru cadre didactice din mediul rural sau cadre didactice în devenire prin punerea la dispoziție a programelor în format digital accesibile de oriunde și oricând. 
  • dobândirea unor certificări care să ateste interesul pentru formare, dar și efortul pe care cadrele didactice îl depun în mod constant.

3. Ce spui de o interacțiune user-friendly pentru a stimula învățarea?

In EDUS Acedemy informația este structurată în format modular video și text. La finalul fiecărui modul, există un test de verificare a cunoștințelor, iar participanții vor primi un certificat care atestă parcurgerea materialului de formare.

4. Cursuri utile 

Momentan, deși Edus Academy se află în etapă de producere a materialelor de curs și de punctare a parteneriatelor cu mediul privat și universitar, îți poate pune la dispoziție cele mai cerute cursuri până în prezent:

  • Ce trebuie să știi despre SCIM - Sistemul de control intern managerial al unităților de învățământ 
  • Cursul de inițiere în Utilizarea Platformei Edus 
  • Cum testăm cunoștințele în Google Classroom
  • Cum utilizăm Zoom pentru a putea preda online?

În următoarele luni vor fi lansate:

  • Bazele utilizării calculatorului pentru predare și învățare online
  • Ce trebuie să știi despre CEAC – Comisia pentru Evaluare și Asigurare a Calității
  • Ce trebuie să știe un profesor despre GDPR pentru a proteja elevii
  • Program de inițiere atragerea de fonduri pentru clasa și școala ta

5. Oferă o percepție diferită asupra carierei didactice

Destinată și deschisă tuturor cadrelor didactice din România, având interfață integral în limba română, platforma poate genera un impact transformațional de durată. Edus Academy se adresează problemelor și provocărilor de la temelia sistemului educațional românesc, care țin de formarea și profesionalizarea cadrelor didactice cu experință, dar și la început de drum, încă de pe băncile universităților. 

Calitatea societății este direct proporțională calității actului educațional. TU - om, profesor, formator - poți face minuni în comunitatea din care faci parte. Starea ta de spirit se transmite și transformă copiii, părinții și comunitatea, având un impact sistemic.

Facebook Linkedin

Alte articole

Ce aduce nou legea învățământului preuniversitar în ceea ce privește managementul calității?

În contextul dezvoltării societății contemporane, calitatea în educație este o preocupare majoră. Managementul calității în învățământul preuniversitar reprezintă un ansamblu de strategii și acțiuni care …

Citește mai mult ➜
Schimbări în școlile și grădinițele din România produse de noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP)

Începând cu data de 1 septembrie 2022 intră în vigoare noul ROFUIP, care prevede câteva schimbări importante privind organizarea  și funcționarea unităților de învățământ. Un …

Citește mai mult ➜
Cum reducem abandonul școlar?

Ne dorim pace. În primul rând. Apoi, ne dorim performanță, ne dorim prosperitate, civilizație și frumos, iar pentru ca toate acestea să se întâmple e …

Citește mai mult ➜