Cadrele didactice sunt esențiale în procesul educațional, iar EDUS dezvoltă cursuri și training-uri pentru a crea un mediu creativ și inovator pentru profesori. Oferim training-uri specifice pentru utilizarea tehnologiei în clasă, susținând profesorii în transformarea lor de la educatori la creatori de conținut educațional. Descoperiți cum putem îmbunătăți împreună modul de predare și învățare.
Scopul nostru este să formăm și să instruim o rețea de ambasadori EDUS în fiecare județ. Acești ambasadori vor primi training-uri specifice pentru utilizarea echipamentelor digitale și pentru facilitarea conexiunilor între diferitele tehnologii folosite în clasă. Ei vor transmite aceste cunoștințe profesorilor din școlile noastre partenere, sprijinindu-i în crearea de materiale didactice personalizate și lecții inovatoare, în loc de a se baza pe conținutul găsit pe internet. Astfel, profesorii devin adevărați creatori de conținut educațional, aducând un plus de valoare și originalitate procesului de predare.
de ambasadori și formatori
școli susținute în PNRAS
cursuri susținute
profesori care au finalizat cursurile noastre
Ștefania Popa, Trainer & Project Manager EDUS
Îi învățăm pe profesori să folosească eficient instrumentele digitale pentru a îmbunătăți procesul de predare-învățare și pentru a crește participarea elevilor la cursuri.
Ne dorim ca profesorii să se simtă apreciați și să realizeze cât de valoros este aportul lor în educație, fără a se simți copleșiți de schimbările rapide din tehnologie.
Ne adaptăm procesul de implementare la nevoile școlilor, iar echipa noastră de suport oferă instruiri constante pentru a ghida profesorii în utilizarea eficientă a platformei EDUS.
Cu ajutorul EDUS, profesorii schimbă modul în care elevii percep școala. Împreună combatem ideea că sistemul educațional este învechit și nu oferă acces la informații noi sau utile pentru dezvoltarea lor.
EDUS facilitează interacțiunile dintre profesori, sprijinind acțiuni simple și eficiente ca dialogul constant și necesar activității școlare.
Ambasadorii EDUS, prin primul modul de cursuri, ajută la dezvoltarea competențelor digitale în școli. Scopul este de a încuraja profesorii să folosească echipamentele tehnologice disponibile, evitând ca acestea să rămână neutilizate.
Cursul prezintă noțiuni esențiale privind tehnologiile digitale și impactul lor în educație, cu accent pe exemplificarea avantajelor și limitărilor utilizării acestora.
Se va discuta despre resursele digitale pentru organizarea și gestionarea informațiilor, pentru crearea și partajarea conținutului educațional, pentru evaluare și feedback.
Este un curs interactiv dedicat profesorilor, conceput pentru a le dezvolta abilitățile de planificare, implementare și evaluare a proiectelor educaționale.
Structura cursului acoperă aspecte cheie ale managementului de proiect, cum ar fi definirea obiectivelor și rezultatelor așteptate, identificarea resurselor necesare, stabilirea unui plan de acțiune și evaluarea progresului.
În cadrul acestui curs, profesorii își vor dezvolta abilitățile de gestionare a conflictelor în contextul educațional.
Vor fi prezentate metode de comunicare eficientă și de negociere, care ajută la medierea și rezolvarea conflictele într-un mod constructiv și benefic pentru toate părțile implicate.
Cursul se bazează pe principiile pedagogiei moderne și pe cercetările în domeniul comunicării.
Vor fi discutate strategii pentru gestionarea conflictelor, ascultarea activă și oferirea de feedback constructiv, toate având scopul de a crea contextul unei comunicări deschise și eficiente în sala de clasă.
Programul urmărește să ofere cursanților cunoștințele, capacitățile și atitudinile care îi ajută să joace un rol activ în comunitate și să îi familiarizeze cu principiile educației pentru cetățenie democratică și a drepturilor omului.
Acest curs este conceput pentru a oferi profesorilor instrumentele și strategiile necesare pentru a reduce și gestiona eficient fenomenul de bullying în școli. Participanții vor învăța să identifice bullying-ul, să evalueze climatul clasei și să implementeze tehnici de comunicare și colaborare care să promoveze un mediu de învățare sigur, orientat spre dezvoltare.
Maria Teodorescu contribuie de peste 30 de ani la dezvoltarea educațională a elevilor. În calitate de director al Școlii Gimnaziale Tomșani, județul Vâlcea, Maria Teodorescu a demonstrat o capacitate remarcabilă …
Cu o carieră de peste 20 de ani în învățământul preuniversitar, Penelopa Brătescu a reușit să-și însuflețească atât elevii, cât și colegii, devenind un model de inspirație și dedicare. Ca …
Reka-Orsolya Gug este profesoară de matematică și informatică, cu o vastă experiență în domeniul educației. Lucrează la Liceul Teoretic „Petőfi Sándor” din Săcueni, unde își dedică pasiunea pentru predare și …
Sorin Gabriel Păunescu este un profesor pasionat de informatică și fizică, cu experiență în domeniul educației. Din 2017, predă la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin, unde …
Ionuț Bordeiași este o persoană implicată, cu grijă pentru educație și comunitate. Cu o carieră atât în mediul privat, cât și în educație, se diferențiază prin abilitățile sale de comunicare …
Georgiana Dumitru este profesor în învățământul primar și lider dedicat în domeniul educației. Georgiana Dumitru a jucat un rol vital în dezvoltarea comunității din comuna Gura Vitioarei, județul Prahova. Ca …
Nicolae-Claudiu Barna este un cadru didactic pasionat, dedicat valorilor educaționale, având experiență în domeniul educației și managementului școlar. Claudiu Barna îmbină rolurile de director școlar, profesor și analist educațional pentru …
În prezent, ocupă funcția de director la Școala Gimnazială Mircea Eliade Cernavodă și este profesor de matematică la Școala Gimnazială nr. 2 Cernavodă și Școala Gimnazială nr. 1 Rasova. Ingy …
Cu o diplomă în Științe Penale și un certificat în Psiho-Pedagogie, Antoanela Enăcache combină expertiza sa tehnică cu pasiunea pentru educație și dezvoltare personală. Este un mentor de încredere pentru …
Viorica Petronela Luncan este cadru didactic cu experiență de aproape trei decenii în educația primară. Încă din anul 1995 și-a început cariera ca învățătoare și a evoluat constant. În prezent …
Ana-Maria Jipa are experiență în managementul proiectelor educaționale și coordonarea evenimentelor. Mereu gata să își ajute colegii și să găsească soluții creative la orice problemă, are experiență în educație, management, …
Și-a dedicat viața domeniului educațional, având peste două decenii de activitate didactică, fiind un profesor dedicat, dar și un manager implicat, loial profesiei și oamenilor din jurul său – ca …
Alexandru Dascaliu este un cadru didactic cu experiență vastă în domeniul educației, în special în managementul instituțiilor școlare. De-a lungul carierei sale, Alexandru Dascaliu a demonstrat un angajament deosebit față …
Activând în prezent la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Adriana Anton se remarcă prin abordările sale inovative în educație și pentru implicarea activă în dezvoltarea profesională a colegilor săi. …
Camelia Nan este profesor în învățământul primar și preșcolar. Absolventă a Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest Timișoara, Camelia și-a continuat studiile cu un masterat în …
Raluca Andrei contribuie la dezvoltarea educațională a adulților. Cu o experiență de peste 8 ani în domeniul Consultanței în Management, oferă expertiză esențială pentru diverse organizații și instituții. Prin dedicarea …
Lăcrămioara Gherguț este cadru didactic cu experiență în predarea atât la nivel preșcolar, cât și primar. Cunoscută pentru creativitatea și empatia sa, a inspirat generații de elevi și colegi prin …
Cristina Dascaliu a ocupat diverse poziții, de la învățător la profesor și coordonator de proiecte educaționale. În prezent, își aduce contribuția ca profesor la Liceul Tehnologic „Plopenii Mari”, unde își …
Mihaela Hațegan este ambasador EDUS și profesor dedicat pentru învățământul primar și preșcolar la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” din Lugoj. Cu o carieră de peste 15 ani în educație, Mihaela …
Mariana Tiution, pe parcursul celor 30 de ani de activitate la catedră a demonstrat o pasiune constantă pentru învățământ, adaptându-se în permanență la noile cerințe educaționale și tehnologice. În calitate …
Maria-Ancuța Buligă este un profesionist dedicat în domeniul educației, cu o experiență vastă în gestionarea și dezvoltarea resurselor educaționale. Cu o carieră de peste 20 de ani, Maria Buligă a …
„Un beneficiu foarte mare al acestei platforme este faptul că poți monitoriza și poți face un raport asupra activității școlare. Prin intermediul platformei îi putem testa și verifica, le putem da note și teme. Totul mi se pare foarte simplu, ușor de utilizat, fie că ești profesor, părinte sau elev.”
Andreea Petre
Școala Gimnazială Nr. 2, Buftea
„În desfășurarea activității școlare, pentru mine, ca părinte, platforma EDUS este un real ajutor. Am acces oricând la evoluția copilului meu. Pot monitoriza zilnic notarea ritmică, pot observa absențele și mă simt mereu cu un pas înainte.”
Raluca Hreniuc
Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Baia Mare
„După implementarea platformei EDUS, școala mi se pare mult mai organizată. Nu am întâmpinat niciun fel de dificultate în a folosi platforma. Mi s-a părut foarte simplu, interfața e prietenoasă.”
Elian Antal
Liceul Teoretic „Bogdan Vodă”, Vișeu de Sus
„Am găsit deschidere și comunicare în angajații platformei. Colaborarea este cel mai important lucru în sprijinul acordat de EDUS învățământului online. Această colaborare a dus la perfecționarea atât a noastră, cât și a platformei EDUS.”
Dumitru Andreica
Liceul Teoretic „Bogdan Vodă”, Vișeu de Sus
„Platforma EDUS a avut un impact mare în reducerea abandonului școlar. Am reușit să facilităm activitățile profesorilor și interacțiunea acestora cu elevii și părinții.”
Octavian Hajer
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Păulești
„Platforma EDUS ne-a ajutat foarte mult, începând de la transmiterea lecțiilor până la încărcarea temelor pe platformă. Mi-a oferit oportunitatea de a urmări notele și mediile copilului pe acest semestru. Trebuia implementată de mult o astfel de platformă în școală.”
Carmen Manea
Școala Gimnazială Nr. 2, Buftea